Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Gemeentepolis

Wij vinden het belangrijk dat u een goede en betaalbare zorgverzekering heeft. Daarom biedt de gemeente samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering. Dit noemen we de gemeentepolis. Deze zorgverzekering is er speciaal voor inwoners met een laag inkomen. U krijgt een korting op de premie en wij betalen een bijdrage in de kosten. Hierdoor betaalt u minder voor meer verzekering.

De gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering met extra dekking voor bijvoorbeeld brillen, tandarts, fysiotherapie en de eigen bijdrage Wmo. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u bekijken welk pakket bij u past. U kunt kiezen uit verschillende aanvullende pakketten. Er zijn twee uitgebreide aanvullende verzekeringen. Daarnaast is er ook een beperkt aanvullende verzekering. Dit is een zorgverzekering voor mensen met lage zorgkosten. Bijvoorbeeld voor jongeren.
Als u wilt overstappen naar de gemeentepolis moet u dit uiterlijk 31 december 2021 doen.

U kunt een Gemeentepolis krijgen als:

  • Uw inkomen ligt onder 120% van de van voor u geldende bijstandsnorm;
  • U heeft weinig of geen eigen vermogen;
  • U heeft geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekering.
  1. Ga naar de website www.gezondverzekerd.nl;
  2. Kies voor gemeente Echt-Susteren;
  3. Kies het pakket dat het beste bij u past. Gebruik hiervoor de keuzehulp;
  4. Volg de stappen op de website;

Na uw aanmelding controleren we uw inkomen en vermogen. Is uw inkomen of vermogen te hoog, dan kunt u geen Gemeentepolis krijgen. U kunt dan wel bij de zorgverzekeraar verzekerd blijven, maar wij betalen de bijdrage niet meer en de korting vervalt.

Heeft u vragen over de gemeentepolis of de vergoedingen? Neem contact op met CZ via telefoonnummer 088 555 77 77. Of met VGZ via telefoonnummer 0900 - 779 97 71.

Heeft u vragen of u kunt deelnemen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 0475-478478 (optie 1) of het sociaal wijkteam