Vanwege de Provinciale Staten verkiezingen en de waterschapsverkiezingen is het gemeentehuis op woensdag 20 maart 2019 gesloten voor bezoekers. Ook telefonisch is het gemeentehuis die dag niet bereikbaar. Uitsluitend het stembureau in het gemeentehuis is geopend van 7.30 tot 21.00 uur.

Huishoudelijke hulp

Hebt u hulp nodig bij de was? Bij het stofzuigen of het lappen van de ramen? Misschien kunnen huisgenoten, buren of familieleden iets voor u doen. Of gebruik maken van een glazenwasser, boodschappendienst of strijkservice. Lukt dat niet? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een 'maatwerkvoorziening hulp bij het huishouden'.

Meld uw hulpvraag bij de gemeente door het invullen van onderstaand meldingsformulier. Dit mag u zelf doen, maar iemand anders mag dat ook voor u doen. Bijvoorbeeld een familielid of mantelzorger. U kunt ook contact opnemen met het sociaal wijkteam bij u in de buurt. De gemeente maakt met u een afspraak voor het zogenaamde keukentafelgesprek. Bij dit gesprek mag iemand anders aanwezig zijn. Bijvoorbeeld uw partner of andere familieleden.

pdf Meldingsformulier Wmo Echt-Susteren (PDF, 126.37 KB)

Stuur dit formulier naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt

Tijdens het gesprek bespreekt u uw hulpvraag met de gemeente. De gemeente bespreekt met u de volgende zaken:

  • Wat kunt u nog zelf?
  • Wat kunnen mensen in uw omgeving voor u doen?
  • Zijn er gemeentelijke voorzieningen die uw probleem kunnen oplossen?

Na het gesprek ontvangt u een onderzoeksverslag. Staat in het verslag dat u een maatwerkvoorziening nodig heeft? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente.

Voor de meeste maatwerkvoorzieningen bent u een bijdrage in de kosten verschuldigd. Die bijdrage geldt zolang u de voorziening gebruikt. Vanaf periode 1 van 2019 geldt een eigen bijdrage van maximaal € 17,50 per 4 weken voor cliënten met een Wmo-voorziening. Wilt u meer weten over de bijdrage? Kijkt u dan op de website van het CAK.

Soms kunt u een maatwerkvoorziening als een persoonsgebonden budget (PGB) krijgen. Ook hiervoor vraagt de gemeente een eigen bijdrage. Met een persoonsgebonden budget regelt u zelf de maatwerkvoorziening die de gemeente aan u heeft toegewezen. Of dat kan, kunt u bespreken in het keukentafelgesprek.