Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Nieuwsoverzicht

RSS

Bladkorven in de gemeente

Herfstbladeren
In de herfst plaatst de gemeente bladkorven voor het verzamelen van bladeren. Deze korven worden deze week en volgende week neergezet.

Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

Tijdens de landelijke persconferentie op 28 september van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

Opening nieuwe appartementen ‘De Gendarmerie’

De Gendarmerie
Op de Peijerstraat in Echt zijn nieuwe (zorg)appartementen gebouwd. Het appartementencomplex bestaat uit 13 zelfstandige (zorg)appartementen, een fysiotherapiepraktijk voor FysioQ en een kantoorruimte voor Privézorg Limburg. Het cultuurhistorische gebouw dateert uit 1910 en is lange tijd als politiebureau in gebruik geweest, vandaar ook de naam “De Gendarmerie”.

Campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’: phishing

Campagne oplichting senioren
Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is op 1 september vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid de campagne Senioren en Veiligheid gestart. Hierin krijgen senioren concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we deze week aandacht aan het thema ‘phishing’.

Voorkom boetes: gooi geen afval in de natuur

Zwerfafval
De gemeente ziet de afgelopen tijd een grote toename van gedumpt afval. Het gaat hier om zwerfafval, restafval en grof afval. Het zwerfafval wordt vaak in de openbare ruimte aangetroffen. Helaas komt de gemeente ook vaak allerlei grof afval, zoals bankstellen en autobanden, tegen. Dit is een doorn in het oog van veel inwoners. Afval hoort in de container of in de milieustraat, niet op straat of in de natuur.

Wegonderhoud

Wegwerkzaamheden
Op maandag 28 september 2020 starten asfalt- en kleinere herstelwerkzaamheden in de bestrating op de onderstaande locaties. Deze werkzaamheden worden afgerond op vrijdag 16 oktober 2020.

Inzamelronde grof tuinafval

Snoeien tuinafval
In week 40 (28 september t/m 4 oktober) start in de gemeente de jaarlijkse inzamelronde voor grof tuinafval. Deze service biedt u de mogelijkheid om uw tuinafval gratis te laten ophalen. Tot uiterlijk 3 dagen voor de inzameldag kunt u uw grof tuinafval aanmelden via ICOMES via telefoonnummer 0800 - 020 10 43.

Pagina's