Nieuwsoverzicht

RSS

Snoei-instructies jonge bomen

Snoeien
Na de succesvolle aanplantregeling in de gemeente verzorgt IKL dit najaar twee instructies over het snoeien van jonge bomen voor de deelnemers aan deze regeling. De instructies zijn op maandag 25 en woensdag 27 november om 19.30 uur in het Cultuurhuis Edith Stein in Echt. Meedoen? Meld u dan aan via www.buitenkrachtlimburg.nl

Camerabewaking tegen afvaldumpingen

Afvalcontainers
De gemeente gaat de strijd aan tegen afvaldumpingen bij de ondergrondse containers. Ondanks de extra controles door de BOA’s blijft men afval dumpen bij deze ondergrondse containerparken. Vanaf 22 oktober worden, bij wijze van proef, twee flexibel inzetbare camera’s geplaatst.

Voorbereiding voertuigen afvalinzameling 2020

De afgelopen maanden zijn de inzamelvoertuigen van Icomes aangepast. De herkenning en registratie van de afvalcontainers is gereed voor de nieuwe inzameling die van start gaat op 1 januari 2020. Dit brengt nog wat kleine problemen met zich mee.

Bewonersavonden over energietransitie

duurzaamheid
De gemeente wil haar energieverbruik verduurzamen en in 2040 energieneutraal zijn. Dit staat ook in de energievisie met bijbehorend uitvoeringsprogramma.

Commissievergaderingen

De commissies Omgeving en Maatschappij vergaderen op maandag 21 en dinsdag 22 oktober om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Echterstraat afgesloten

start werkzaamheden Echterstraat
Vanaf dinsdag 15 oktober t/m vrijdag 22 november is de Echterstraat, Sint Joosterweg en een gedeelte van de Hoogveldsweg afgesloten vanwege werkzaamheden.

Woning in Susteren gesloten

Burgemeester Jos Hessels heeft een woning aan de Dieterderweg in Susteren voor drie maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet.

Speel- en ontmoetingsplek in Maria Hoop geopend

Opening speeltoestellen  Maria Hoop
Onder grote belangstelling is door wethouder Marian Bruijsten het eerste gedeelte van de speel- en ontmoetingsplekken in Maria Hoop geopend. Een uniek concept waar op vier locaties in het dorp ruimte is gemaakt om te ontmoeten en te spelen.

2e inloopavond op 16-10 over rioolaanpassingen Slek

Op 28 augustus heeft aan de Marktsingel in Slek een goed bezochte inloopmiddag plaatsgevonden. Hier zijn aanwonenden van de Marktsingel geïnformeerd over de geplande aanpassingen aan het riool met als doel de herhaaldelijke wateroverlast in de straat te minimaliseren. Aanwezigen hebben over de nieuwe weginrichting hun ideeën en/of wensen kunnen aandragen.

Pagina's