De Rijksoverheid heeft op 23 maart nieuwe aangescherpte maatregelen genomen om het coronavirus onder controle te krijgen. Kijk hier voor deze aangescherpte maatregelen.

Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen.

Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Nieuwsoverzicht

RSS

Nieuwe Noodverordening voor gemeenten Noord- en Midden-Limburg vastgesteld (27-03-2020)

Logo veiligheidsregio Limburg-Noord
Plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Rianne Donders–de Leest, heeft vrijdag 27 maart 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordening zijn de aangescherpte maatregelen vertaald die het kabinet afgelopen maandag aankondigde om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Met deze aangepaste noodverordening sluiten de gemeenten van Veiligheidsregio Limburg-Noord maximaal aan bij het landelijke beleid.

Raadsvergadering 31-3-2020

Op dinsdag 31 maart vergadert de gemeenteraad om 17.00 uur. Gelet op de landelijk afgekondigde maatregelen inzake het coronavirus is deze vergadering niet toegankelijk voor publiek.

Geen weekmarkten meer in Noord- en Midden-Limburg

Markt
Antoin Scholten, burgemeester van Venlo, heeft vanuit zijn functie en bevoegdheid als voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten dat per direct alle weekmarkten in alle 15 gemeenten in Noord en Midden Limburg niet meer gehouden mogen worden. Dit betekent dat ook in de gemeente Echt-Susteren geen weekmarkten meer zullen plaatsvinden. Hij heeft dat middels een verordening aan zijn collega’s laten weten.

Noodverordening voor gemeenten Noord- en Midden-Limburg vastgesteld (18-3-2020)

Logo veiligheidsregio Limburg-Noord
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft als voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord woensdag 18 maart een noodverordening ingesteld voor alle 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg. De maatregelen die het kabinet landelijk heeft afgekondigd tegen het coronavirus, zijn hiermee in regels vastgelegd.

Kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie (17-3-2020)|

geld
Het kabinet heeft op dinsdag 17 maart besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.

Overzicht van cruciale beroepen en vitale processen

Sommige ouders of verzorgenden kunnen de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvang, zodat zij zich kunnen inspannen om de samenleving draaiende te houden. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting. Ook als je een onmisbare functie vervult ten behoeve van een van deze cruciale beroepsgroepen, kun je een beroep doen op de kinderopvang.

Wat iedereen moet weten over het coronavirus

Coronavirus
In ons land zijn veel besmettingen door het coronavirus. Vooral ouderen zijn kwetsbaar als ze besmet raken met het coronavirus. Dokter Noor Bouwmeester, arts infectieziektebestrijding van GGD Limburg-Noord, beantwoordt enkele vragen.

Aanvullende landelijke maatregelen tegen corona 15-3-2020

Coronavirus
Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

Maatregelen tegen corona 13-3-2020

Corona maatregelen Rijksoverheid
Sinds donderdag 12 maart gelden nieuwe strengere landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Dit betekent onder meer dat evenementen worden afgelast.

Pagina's