Nieuwsoverzicht

RSS

Echt-Susteren scoort ‘goed’ in misdaadmeter

De gemeente Echt-Susteren is in 2016 een stukje veiliger geworden. Dat blijkt uit de AD-Misdaadmeter. In de lijst is de gemeente terug te vinden op de 137ste plaats, vorig jaar was dat nog plek 112.De gemeente heeft de verbetering met name te danken aan de verminderde aantallen woninginbraken, inbraken in schuren, zakkenrollen en auto- diefstallen en kraken.

Maaien wegbermen in Echt-Susteren

De gemeente start volgende week (week 22) met de uitvoering voor het maaien van de gemeentelijke bermen die voornamelijk buiten de bebouwde kom zijn gelegen.

Raadsvergadering 1 juni

Op donderdag 1 juni vergadert de gemeenteraad van Echt-Susteren. De vergadering begint om 19:30 uur en vindt plaats in de raadzaal in het gemeentehuis in Echt. U kunt deze openbare vergadering bijwonen vanaf de publieke tribune.

Openingstijden Hemelvaartsdag

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) is het gemeentehuis gesloten voor bezoekers, ook de burgerlijke stand is op deze dag niet bereikbaar.

Vakantietijd: vraag uw reisdocument tijdig aan

Sinds 1 januari 2017 werkt de gemeente uitsluitend op afspraak voor onder meer het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Een afspraak maakt u eenvoudig via onze website.

Oefening woningbrand 22 mei in Echt

Jaarlijks worden veel mensen verrast door brand in hun woning. Wist u dat de kans op een woningbrand 1 op 65 is? Uit onderzoek blijkt dat in veel gevallen het eigen gedrag een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van de brand.

Doorontwikkeling Leisurepark In de Bandert Echt

Het vernieuwde zwembad ‘’In de Bandert’’ in Echt is inmiddels in gebruik genomen. Er zijn echter nog veel meer ontwikkelingen gaande in de Bandert. Uiteindelijk zal leisurepark in de Bandert een familiepark zijn. Geschikt voor jong en oud, toegankelijk voor iedereen. Hier kan men bewegen, recreëren en elkaar ontmoeten.

Commissievergaderingen

Op maandag 15 mei vergadert de commissie Omgeving en op dinsdag 16 mei vergadert de commissie Maatschappij. De vergaderingen beginnen om 19:30 uur in het gemeentehuis in Echt. De vergadering van de commissie Algemene Zaken die gepland was voor 17 mei is afgelast.

Mantelzorgcompliment aanvragen

Vanaf 1 januari 2015 hebben gemeenten de taak om een waardering voor mantelzorgers te regelen. Mantelzorgers van inwoners van de gemeente Echt-Susteren kunnen daarom terecht bij het steunpunt mantelzorg om een mantelzorgcompliment aan te vragen.

Pagina's