Nieuwsoverzicht

RSS

Woning gesloten

slot
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft een woning en ‘n loods in Echt voor respectievelijk drie maanden en één jaar gesloten vanwege overtredingen van de Opiumwet.

Liberty Tour

logo_herdenking_wo2
Tijdens het herdenkingsweekend staat op zondag 19 januari 2020 een indrukwekkende Liberty Tour op het programma met deelname van ca. 60 oude legervoertuigen (Jeeps, Dodges, trucks, motoren etc.) uit de Tweede Wereldoorlog en een gezelschap geallieerde/Duitse re-enactors. Dit zijn groepen die soldaten uit die tijd uitbeelden.

Laat geen ballonnen op

Ballonnen
Echt-Susteren ontraadt inwoners om ballonnen of milieuonvriendelijke confetti op te laten of te gooien. De gemeente doet dit vanwege de schadelijke gevolgen van de rubberen en plastic resten van de feestmaterialen voor natuur en dier.

Bestrijd de eikenprocessierups op natuurlijke wijze

koolmees- vogel - pixabay
De gemeente Echt-Susteren zet in op bestrijding van de eikenprocessierups door hun natuurlijke vijanden (zoals vogels en insecten) een handje te helpen. Hierbij kunt u als inwoner een belangrijke rol spelen. Via een nieuwe regeling kunnen namelijk alle inwoners tegen een zachte prijs nestkasten en bloemenzaad kopen. Zo trekt u in uw omgeving natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan, waarmee de biodiversiteit wordt vergroot.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hessels

Tijdens de nieuwjaarsontvangst van de gemeente op 3 januari 2020 hield burgemeester Hessels zijn nieuwjaarstoespraak. U kunt deze hieronder lezen, of via de link bekijken.

Kaarten herdenkingsconcert te koop

Op Zaterdag 18 januari (Raadhuisplein Susteren) en zondag 26 januari 2020 (Sint-Catharinakerk Maaseik) zijn er twee grootse internationale herdenkingsconcerten.Dit gebeurt onder de titel 'Crossing borders; Samen grenze(n)loos herdenken’

Afvalwijzer en afvalmagazine thuisbezorgd

afvalmagazine en afvalwijzer
Het nieuwe afvalsysteem start op 1 januari 2020. Daarom krijgt u een afvalmagazine thuisbezorgd met meer informatie hierover. Heeft u dit magazine vóór 3 januari niet gekregen? Stuur dan een mail naar info@waekblaad.nl zodat u alsnog een exemplaar krijgt thuisbezorgd. U kunt het magazine vanaf 23 december ook afhalen in het gemeentehuis of hieronder downloaden. Neem voor vragen over afval contact op met Icomes.

Verbreding A2 stap dichterbij

Verbreding A2 een stapje dichterbij
Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft in het bijzijn van wethouder Hub Meuwissen het Tracébesluit voor de verbreding van de A2 tussen knooppunt het Vonderen en Kerensheide ondertekend.

Inspraakprocedure bestemmingsplan Centrum Echt

Dakpannenfabriek de Valk in Echt
De gemeente heeft een bestemmingsplan in voorbereiding voor het Echter centrum, waarin ook het gebied De Valk is opgenomen. Voor het bestemmingsplan wordt een inspraakprocedure gevolgd: het plan ligt tijdens openingstijden van 20 december 2019 t/m 16 januari 2020 ter inzake in het gemeentehuis in Echt. Tijdens genoemde periode kunnen inspraakreacties worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt.

Pagina's