Nieuwsoverzicht

RSS

Veilig fietsen tussen Pey en Koningsbosch

Fietsers kunnen nu ook ’s avonds veilig over de provinciale weg tussen Pey en Koningsbosch fietsen. De Provincie heeft hier namelijk, op initiatief van de gemeente, fietspadverlichting aangelegd. Deze is door wethouder Dijcks en gedeputeerde Eric Geurts symbolisch in gebruik genomen.

Pex Dakbedekkingen wint grote aanbesteding

Pex Dakbedekkingen heeft de aanbesteding van Wonen Limburg gewonnen. Samen met partner Cuypers Kozijnen uit Posterholt gaat Pex voor de woningstichting zo’n 1000 huurwoningen verduurzamen voor de toekomst. Dat is een groot succes voor het familiebedrijf dat zich recentelijk in de gemeente heeft gevestigd.

100 dagen succesvol afgerond

De afvalcampagne genaamd 100-100-100, die op 3 april is gestart, is succesvol afgerond. De deelnemers gingen de uitdaging aan waarbij ze 100 dagen lang zo min mogelijk afval hebben geproduceerd.

Voormalig gemeentehuis Echt krijgt gewenste invulling

Wethouder Peter Pustjens en de herstellende wethouder Peter Ruijten op de koffie in de ‘Gooj Kamer’ van het Museum van de Vrouw
De gemeenteraad is akkoord gegaan met de verbouwing van het oude raadhuis aan de Plats in Echt. Deze verbouwing moet, samen met een aanpassing van de aula van het Connect College, invulling geven aan de behoefte van verenigingen en inwoners uit Echt.

Tour de L1mbourg in Echt-Susteren

Morgen, op 18 juli, strijkt de Limburgse Tour de France caravan van L1 weer neer op de Plats in Echt. De regionale televisiezender verzorgt tijdens de Tour de France iedere dag, in een andere Limburgse plaats, een televisie-uitzending.

Controle en boetes voor foutparkeerders

De gemeente gaat de komende weken extra controleren op foutparkeerders. In de gehele gemeente mogen automobilisten hun auto, mits geplaatst in de parkeervakken, gratis parkeren. Helaas kiezen automobilisten vaak voor de snelste manier van parkeren. Dit resulteert in onveilige verkeerssituaties.

Aanleg kunstgrasveld EVV van start

Het aankomende voetbalseizoen gaat dit jaar van start mét een nieuw kunstgrasveld in Echt. Hier gaat EVV het komende seizoen gebruik van maken, alsmede de jeugd van RIOS’31 en VV St. Joost. Dit past uitstekend in het gemeentelijk beleid van medegebruik en multifunctionaliteit.

Harde afspraken met Sittard- Geleen over bouw Holtum- Noord

De gemeente Echt-Susteren wil harde afspraken met de gemeente Sittard- Geleen over de gevolgen van de leefbaarheid in het nabijgelegen Baakhoven door de bouwprojecten bij Holtum- Noord. Op dit moment wordt daar, naast de bestaande loods, een nieuwe hoge loods gebouwd. Deze loodsen weerkaatsen geluid van de nabijgelegen A2. Dit leidt tot overlast voor de inwoners van Baakhoven.

Informatieavond Dieteren

Op dit moment zijn de voorbereidingen van de herinrichting van de Vleutstraat, Zilstraat, Kerkstraat en Echterstraat in Dieteren klaar. Dit betekent dat aannemer BLM uit Wessem kan beginnen met de daadwerkelijke uitvoering van de wegwerkzaamheden.

Pagina's