Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Nieuwsoverzicht

RSS

Start realisatie turnaccommodatie

Bouwhandeling turnaccommodatie
Vorige week is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe turnaccommodatie op Leisurepark In de Bandert. Samen met het jongste lid en de trainster van de turnvereniging heeft wethouder Geert Frische het bouwbord onthuld. Met de komst van de turnaccommodatie wordt Leisurepark In de Bandert verder uitgebreid.

Brandweer stopt met sleutelkluis en -buis

Brandkranen
Voor een snelle toetreding van de brandweer tot gebouwen wordt op dit moment gebruik gemaakt van sleutelkluizen. Een sleutelkluis is een kluis met een sleutel waarmee toegang verleend wordt tot een gebouw. Deze sleutelkluis is gevestigd aan de buitenkant van een gebouw en kan met een generaalsleutel geopend worden.

Commissievergaderingen week 48

Op maandag 29 november vergadert de commissie Omgeving, op dinsdag 30 november de commissie Maatschappij en op woensdag 1 december de commissie Algemene Zaken. Op maandag start de vergadering om 20.15 uur, op de overige 2 dagen wordt gestart om 19.30 uur.

Lokale cadeaubon nu verkrijgbaar!

Lokale cadeaubon
De gemeente introduceert 29 november de lokale cadeaubon, het perfecte cadeau voor wie nog op zoek is naar een geschenk voor de feestdagen. De lokale cadeaubon is te besteden bij verschillende ondernemers in Het Smalste Stukje Nederland (gemeente Echt-Susteren) en verkrijgbaar in de waardes €10,-, €15,- en € 25,- euro.

Klaar voor de winter?

Sneeuw op de weg
De winter is op komst. Ieder jaar doet de gemeente haar best om wegen zo begaanbaar en veilig mogelijk te houden.

Kennisloket 'Thuis in blijvende zorg'

De zeven gemeenten in regio Midden-Limburg en Coöperatie VGZ werken samen om ouderen beter te adviseren en te begeleiden in hun zoektocht naar passende, blijvende zorg. Het gaat om de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert.

PMD-inzameling

PMD-zakken
In de herfst komt het vaker voor dat het hard waait of stormt. Hierdoor kunnen aangeboden PMD-zakken weg- of open waaien waardoor het afval zich door de straat verspreidt. Dit zorgt voor hinder op de weg, een vervuilde leefomgeving én is slecht voor de natuur. Het is daarom belangrijk dat u PMD-zakken op de juiste manier aanbiedt.

Gemeentepolis van CZ en VGZ

Collectieve zorg handen
Verwacht u in 2022 hoge ziektekosten? Het kan voor mensen met een laag inkomen voordelig zijn om over te stappen naar de gemeentepolis van CZ of VGZ.

Geslaagde Natuurwerkdag in Susteren

Natuurwerkdag 2021
Een groep enthousiaste vrijwilligers is tijdens de Natuurwerkdag aan de slag gegaan in het park In de Mehre in Susteren. Er zijn wilgen geknot, de beplanting is vervangen en er is gesnoeid. De jaarlijkse Natuurwerkdag wordt georganiseerd in heel Nederland. Hierbij zetten vrijwilligers van jong tot oud zich in voor de natuur en het landschap in hun eigen buurt. De werkzaamheden bestaan onder andere uit zagen, snoeien, schoonmaken van paden en poelen, bloembollen planten en insectenhotels maken.

Pagina's