Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Nieuwsoverzicht

RSS

Alle kinderen kunnen meedoen in Echt-Susteren!

Sportende kinderen
Sinds dit jaar is ook de gemeente Echt-Susteren officieel aangesloten bij Jeugdfonds Sport Limburg en Jeugdfonds Cultuur Limburg. Dit betekent dat vanaf nu ook kinderen uit de gemeente Echt-Susteren gebruik kunnen maken hiervan en ondersteuning kunnen ontvangen bij het uitoefenen van hun hobby, ook als daar thuis niet voldoende financiële middelen voor zijn.

Woonbestemming voor locatie voormalige dakpannenfabriek Cuypers in Echt

Woonbestemming dakpannenfabriek
Wethouder Geert Frische, Harrie Oosterlee (woningcorporatie Nester) en Nadja van Es (projectontwikkelaar JPO) hebben hun handtekeningen gezet onder de overeenkomst voor de ontwikkeling van woningbouw op het terrein van de voormalige “Gebrs. Cuypers Dakpannenfabriek” in de Echtse wijk Schilberg. Binnen enkele jaren zullen op deze plek tientallen koop-, huur- en zorgwoningen verrijzen. Het bestemmingsplan wordt volgend jaar gewijzigd, hierna kan de bouw beginnen.

Statiegeld op blik? #YesWeCan

YesWeCan blikjes
In de strijd tegen zwerfafval komt er landelijk op 1 juli 2021 €0,15 statiegeld op alle plastic flesjes onder de 1 liter. De gemeente Echt-Susteren hoopt dat deze beweging wordt voortgezet en er spoedig ook wordt besloten om landelijk statiegeld op blikjes in te voeren. Via de nationale #YesWeCan-campagne maakt de gemeente, net als bijna alle Nederlandse gemeenten, dit standpunt kenbaar aan de Nederlandse overheid.

Actueel nieuws over Covid-19 in Echt-Susteren

Nieuwsbrie Covid-19 tweede editie
In onderstaande tweede editie van de 'Nieuwsbrief Covid-19 Echt-Susteren' informeert burgemeester Jos Hessels u over de actuele stand van zaken omtrent Covid-19 in onze gemeente.

ProRail werkt aan het spoor

Spoor
Vanaf 15 januari tot en met 18 januari werkt ProRail aan het spoor. Hierdoor zijn drie spoorovergangen in Echt en Sint Joost gesloten. Dit kan enige verkeersoverlast met zich meebrengen. Volg daarom de omleidingen die staan aangegeven.

Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte

Vanaf komende week vindt in de gemeente onderzoek in de ondergrond plaats voor aardwarmte. Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden hebben hierover een brief ontvangen.

Informatieavond woningbouw Slek

Sterrendael Slek
De gemeente Echt-Susteren en BAM Wonen hebben een overeenkomst gesloten om op de locatie van het voormalig bedrijf Star Potato in Slek (Dijkveldstraat-Hoogstraat) 20 woningen te bouwen. Dit woningbouwplan, genaamd Sterrendael, wordt op maandag 25 januari om 19.00 uur gepresenteerd.

Digitale bewonersavonden zonneparken

De gemeenteraad heeft op 26 september 2019 ingestemd met het beleidskader 'Zonneparken en Windparken Gemeente Echt-Susteren'. Vervolgens is een selectieprocedure gestart voor de ontwikkeling van in principe 5 pilotprojecten van zonneparken in onze gemeente. In december 2019 is een collectieve uitvraag gedaan aan de markt, waarbij 17 initiatieven zijn ingediend.

Pagina's