Vanwege de Echter kermis is er op maandag 4 oktober 2021 geen avondopenstelling. Het gemeentehuis sluit die dag om 17:00 uur.

Nieuwsoverzicht

RSS

Onderzoek ANWB naar fietsmogelijkheden in Nederland

Kanaal Roosteren
Gemeente Echt-Susteren vormt een mooie uitvalsbasis voor het maken van een fietstocht door schitterende natuur en langs bijzondere plekken. Het fietsroutenetwerk van 33.000 kilometer dat door heel Nederland loopt, biedt genoeg mogelijkheden om de gemeente en Nederland op de fiets te ontdekken. De ANWB onderzoekt wat fietsers belangrijk vinden bij een fietstocht en waar de fietservaring nog verbeterd kan worden.

Informatieavond gebiedsvisie Pey

De gebiedsvisie Pey is opgesteld om vorm te geven aan de ontwikkelingen binnen het gebied Pey. Tijdens de informatieavond op woensdag 29 september hoort u meer over de werkzaamheden die in het kader van de gebiedsvisie zijn aangepakt en welke werkzaamheden de komende periode worden uitgevoerd. De informatieavond vindt plaats in het Pejjerhaof. (Houtstraat 7, Echt) om 19.00 uur. Tijdens deze informatieavond heet wethouder Hub Meuwissen u welkom en geeft de aannemer meer informatie over de werkzaamheden aan de Kerkstraat/Schoolstraat die binnenkort starten. Aanmelden is niet nodig.

Ontwikkeling zonneparken in gemeente Echt-Susteren

Hub Meuwissen bij zonnepanelen op dak gemeentehuis
Vorige week donderdag heeft de gemeenteraad de bestemmingsplannen voor de ontwikkeling van 5 zonneparken vastgesteld. Dit proces is ruim twee jaar geleden gestart om te voldoen aan de klimaatopgave voor CO2 reductie.

Bocage fase 4 bereikt het hoogste punt

Hoogste punt Bocage bereikt
Afgelopen vrijdag bereikte fase 4 van Bocage het hoogste punt. In aanwezigheid van een aantal kopers, wethouder Hub Meuwissen en een afvaardiging van Hurks en de gemeente is stilgestaan bij het bereiken van deze mijlpaal.

Woning verduurzamen met rijkssubsidie

Warmtepomp pilotbuurt
Gemeente Echt-Susteren heeft de mogelijkheid om één kern of wijk aan te melden voor de Rijkssubsidie ‘Programma Aardgasvrije Wijken’ (PAW). Naar aanleiding van onder andere een enquête in augustus en een uitgebreide analyse zijn Maria Hoop en de wijken Christina (Nieuwstadt) en In de Mehre (Susteren) gekozen als mogelijke kanshebbers voor de subsidie.

Asfaltonderhoud N296 Susteren

Wegwerkzaamheden
Vanaf vrijdag 17 september 19.00 uur tot en met maandag 20 september 6.00 uur is de Maaseikerweg (N296) tussen Susteren en Roosteren afgesloten wegens asfaltonderhoud. De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra Eindhoven in opdracht van Provincie Limburg.

Steun bij verduurzamen voor mkb-ondernemers

groene energie
Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf krijgen steun van de overheid bij het verduurzamen van hun bedrijf. Deze steun bestaat uit een subsidie voor advies van een energieadviseur en ondersteuning bij het uitvoeren van maatregelen.

Aanmelden nieuwsbrief centrum Echt

Als onderdeel van het Programma Centrum Echt starten in het najaar de werkzaamheden voor de aanleg van de verlengde Diepstraat. Deze nieuwe weg tussen Sint Janskamp en de Diepstraat zorgt voor een veiligere verkeersdoorstroming en betere bereikbaarheid van het centrum van Echt.

Gemeente Echt-Susteren presenteert lokale cadeaubon

De gemeente Echt-Susteren presenteert de Lokale cadeaubon. Een cadeaubon zonder gedoe, waarbij de lokale ondernemer het volledige bedrag van de bon ontvangt zonder daarover een percentage af te moeten dragen.

Raadsvergadering en commissievergaderingen

Raadsvergadering
Op donderdag 9 september om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Op maandag 13 september vergadert de commissie Omgeving vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. In verband met de maatregelen tegen het coronavirus is er geen publiek toegestaan.

Pagina's