Vlak over de gemeentegrens, in Duitsland, zijn besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM.

Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u bellen met het informatienummer van de GGD via: 088 11 91 990. U kunt ook de website van de GGD raadplegen.

Nieuwsoverzicht

RSS

Uit de raadsvergadering

Op 19 februari heeft de gemeenteraad van Echt-Susteren vergaderd. Hieronder een korte samenvatting van zijn besluiten.

Vervuild PMD wordt niet meegenomen

plastic-zak
De afgelopen tijd wordt er veel restafval in de PMD zakken aangetroffen. Dit varieert van elektrische apparaten, speelgoed, cd rekken, air fryers, volle pakken melk in dozen tot landbouwfolie en meer afval dat niet thuishoort bij het PMD.

Gemeenteraad vergadert op 19 februari

Op woensdag 19 februari vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. U bent van harte welkom om de vergadering vanaf de tribune bij te wonen. U kunt de vergadering ook live volgen via onze website.

Stormschade?

Stormschade
Stormschade? Zie hieronder wie u in welke situatie het beste kunt bellen. Indien de situatie niet acuut is en de schade plaatsvindt in de openbare ruimte, kunt u contact opnemen met de buitendienst van de gemeente via 06-22 19 82 82.

Familiedag “Kampioene van ‘t Zuuje” afgelast

Burgemeester Jos Hessels heeft na goed overleg met de organisatie van Echt Feesten! helaas moeten besluiten om alle activiteiten in en rond het feestpaviljoen op Leisurepark In de Bandert af te gelasten in verband met de naderende storm.

Woningen in Echt gesloten na overtredingen Opiumwet

Woning op slot
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft een woning aan de Prins Bernhardstraat in Echt en een woning aan de Weidestraat in Echt voor drie maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet.

Energiebesparende maatregelen huiseigenaren

duurzaamheid
Het Rijk heeft extra financiële middelen vrijgemaakt om huiseigenaren voor te lichten en te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Ook de gemeente Echt-Susteren maakt gebruik van deze Regeling Reductie Energiegebruik. De Energie Coöperatie Echt-Susteren Energie (www.echtsusterenenergie.nl ) voert de maatregelen door. Daarom heeft de Energie Coöperatie een subsidie ontvangen van de gemeente Echt-Susteren.

Commissievergaderingen

Op dinsdag 4 februari december vergadert de commissie Maatschappij. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis te Echt. De agenda is als volgt:

Pagina's