Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Omgevingsvergunning aanvragen

Behandeling van de vergunning

Hebt u de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend via het omgevingsloket? En is de aanvraag volledig? De gemeente neemt dan meestal, maar niet in alle gevallen, binnen acht weken een besluit. Deze termijn kan nog met zes weken verlengd worden.  

Per post

U ontvangt de vergunning per post. Wel hebben belanghebbenden, zoals uw buren, daarna nog zes weken de tijd om bezwaar te maken tegen het besluit. U kunt tot die tijd dan ook beter even wachten met de uitvoer van uw plannen.

Toezicht

Hebt u een omgevingsvergunning gekregen? De gemeente houdt toezicht op de bouw. Bouwt u niet volgens de vergunning? Dan kan de gemeente de bouw stil leggen. Of u zelfs het gebouw laten afbreken.