Of het nu om overlast of onderhoud gaat: als er bij u in de buurt een probleem is, wilt u dat dit snel opgelost wordt. Om een probleem te melden, kunt u in de meeste gevallen contact opnemen met de gemeente of met de politie. Op deze pagina leest u hoe en waar u dit doet.

Melding over de openbare ruimte

Ligt er een tegel scheef? Is er een boom omgewaaid? Fijn als u dit aan ons doorgeeft, dan gaan wij ermee aan de slag. U kunt dit doorgeven via de website, de Fixi-app of telefonisch. Lees hier meer.

Handhaving en toezicht

Onze BOA’s (handhaving) gaan op pad voor kleine overtredingen en overlast. Denk bijvoorbeeld aan:

  • foutparkeren;
  • een caravan die te lang op straat geparkeerd staat;
  • loslopende honden.

Toezichthouders gaan op pad bij (illegale) bouw, lokale milieuzaken en eventuele overtredingen van het bestemmingsplan.

Handhaving of toezichthouder inschakelen

Ervaart u overlast? Probeer dan eerst zelf in gesprek te gaan of schakel de buurtbemiddeling in. Als dit niet mogelijk is of niet lukt, dan kunt u contact met Team Omgevingsdienst van Servicecentrum MER opnemen. Zij houden zich onder andere bezig met vergunningen, handhaving en bouwtoezicht.

U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur via telefoonnummer: 0475 25 51 00.

Melding maken buiten kantooruren

Wilt u een melding maken buiten kantooruren en kan het echt niet wachten tot de volgende werkdag? Bijvoorbeeld van overlast of een omgewaaide boom, bel dan de buitendienstmedewerker van de gemeente via telefoonnummer 06 22 19 82 82. Of neem contact op met de politie via 0900 8844.

Geen spoed, wel politie?

Wilt u melding doen van overlast of een onveilige situatie? En weet u niet zeker of u hiervoor bij de gemeente of de politie moet zijn? Bel de politie via 0900 8844 bij bijvoorbeeld: een onveilig gevoel, verdachte of dreigende situaties, dumping van drugsafval, cafés die te lang open zijn, gevaarlijke (verkeers-)situaties, overlast of mensen die expres dingen kapotmaken. Bij een noodsituatie belt u natuurlijk 112.

Overige meldingen

  • Heeft u last van geur, geluid, trillingen of stof? Constateert u bodem-, lucht- of waterverontreiniging? Of ziet u misstanden in het buitengebied? Dan kunt u dit melden of een klacht indienen. Kijk voor meer informatie op de pagina Melden.
  • Heeft u overlast van vuurwerk? Dan kunt u dit melden bij de politie. Dit kan 24/7 via 0900 8844. Bel altijd 112 bij verdachte en gevaarlijke situaties.
  • Wilt u iets anders melden? Kijk dan op deze pagina Melden op onze website hoe u dit doet. Als u hier vragen over heeft, neem dan contact op met ons callcenter via 0475 478 478.