Heeft u de Nederlandse nationaliteit, woont u in het buitenland en wilt u uw paspoort of identiteitskaart vernieuwen? Gemeente Echt-Susteren is één van de grensgemeentes waar u hiervoor terecht kunt. Voor ieder persoon plant u per reisdocument een aparte afspraak in. Lees goed wat u nodig heeft bij: 'Meenemen' en vul de checklist op de website Nederland Wereldwijd in. Is uw reisdocument kwijt of gestolen? Neem dan eerst telefonisch contact met ons op. Als u alles bij u heeft kunt u na vijf werkdagen uw paspoort of identiteitskaart persoonlijk afhalen. Daarvoor hoeft u geen afspraak te maken.

Let op: selecteer het juiste aantal documenten dat u wilt aanvragen onder 'afspraak maken'.

Let op: U kunt als ouder niet namens uw kind(eren) een paspoort aanvragen. Maak daarom een afspraak op naam van uw kind(eren) en neem uw kind(eren) mee naar het gemeentehuis.

Afspraak maken

Wat moet u meenemen?

Nodig bij het aanvragen of vernieuwen van uw reisdocument

Let op: alle documenten die u meebrengt, moeten origineel zijn. Kopieën zijn niet geldig!
Neem de ingevulde persoonlijke checklist mee naar uw afspraak.

 1. Maak uw persoonlijke checklist
  Maak voor elk gezinslid dat een reisdocument wil aanvragen een persoonlijke checklist op de website van Nederland Wereldwijd(externe link). Na het invullen van deze checklist, krijgt u een lijst met de documenten die u nodig heeft. Print deze checklist uit en neem deze mee naar uw afspraak.
 2. Vereiste documenten
  Neem de originele documenten die u nodig heeft mee naar de afspraak. Kopieën zijn niet geldig!
 3. Toestemmingsformulier
  Voor een paspoort voor uw kind tot en met 17 jaar of een identiteitskaart voor uw kind tot en met 11 jaar voegt u ook een toestemmingsformulier toe. Dit vindt u bij 'Wat moet u weten?'.
 4. Reisdocumenten
  Neem alle reisdocumenten die u heeft mee.
 5. Pasfoto
  Een pasfoto voor een paspoort en/of Nederlandse identiteitskaart moet voldoen aan de eisen van de Rijksoverheid(externe link). Laat de pasfoto in Nederland maken bij een erkende fotograaf. Let op! U kunt ook op het gemeentehuis pasfoto's laten maken. De pasfoto mag niet ouder zijn dan 6 maanden.
 6. Andere bewijsstukken
  Wij kunnen aanvullende bewijsstukken en/of documenten bij u opvragen.

Bij het ophalen van uw reisdocument

U kunt uw document zonder afspraak ophalen. Neem uw afhaalbewijs mee.

Wat moet u weten?

Welke documenten kunt u aanvragen?

 • Nationaal paspoort
 • Tweede paspoort
 • Zakenpaspoort
 • Nederlandse identiteitskaart

Paspoort en identiteitskaart zonder vaste woon- of verblijfplaats

Verloopt uw reisdocument en heeft u de Nederlandse nationaliteit, maar geen vaste woon- of verblijfplaats? Dan kunt u onder andere bij gemeente Echt-Susteren een reisdocument aanvragen. Zie: Paspoort en identiteitskaart zonder vaste woon- of verblijfplaats

Spoedaanvraag

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen geen spoedaanvraag voor een reisdocument doen. Heeft u met spoed een nieuw reisdocument nodig en voldoet u aan de voorwaarden(externe link)? Vraag dan een noodpaspoort aan.

Kwijt of gestolen

Is uw reisdocument kwijt of gestolen? Neem dan vóór u een afspraak maakt telefonisch contact op met de gemeente. Tijdens uw afspraak maken we een vermissingsverklaring op. Daarna vraagt u direct uw nieuwe reisdocument aan. Vindt u uw reisdocument terug? Lever het dan in bij de gemeente. Uw reisdocument is niet meer geldig.

Kinderen

 • Kinderen moeten altijd een eigen paspoort of identiteitskaart bij zich hebben als ze naar het buitenland reizen. Zie ook: reizen met kinderen
 • Kinderen en jongeren onder de 18 jaar hebben schriftelijke toestemming nodig van beide ouders of degenen die het gezag hebben voor de aanvraag van een paspoort. Voor een identiteitskaart voor kinderen onder 12 jaar geldt dit ook. Vul hiervoor onderstaand formulier in en neem het mee naar de afspraak. Let op: de handtekening van de ouder die niet meekomt moet op beide pagina's worden gezet.

Vingerafdrukken

Bij een aanvraag voor een reisdocument worden twee vingerafdrukken afgenomen (vanaf 12 jarige leeftijd).

Geldigheid

Kosten

Soort reisdocument

Prijs per 01-01-2023

Paspoort voor personen van 18 jaar en ouder   

€ 117,35

Paspoort voor personen tot en met 17 jaar       

€ 98,40

Identiteitskaart voor personen van 18 jaar en ouder   

€ 113,20

Identiteitskaart voor personen tot en met 17 jaar  

€ 80,80

Let op: Betalen met een creditcard is niet mogelijk.