Gewijzigde openingstijden in verband met de verkiezingen
Op maandag 15 maart is het gemeentehuis geopend van 09:00-13:00 uur. Op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart is het gemeentehuis gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis wel bereikbaar op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart van 09:00-17:00 uur. Het stembureau in het gemeentehuis is van maandag 15 maart tot en met woensdag 17 maart geopend van 07:30-21:00 uur. Kijk hier voor meer infomatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Sint Joost

St. Joost is een dorp dat is ontstaan rond het voormalig Caulietenklooster uit de 13e eeuw. De naam St. Joost is ontleend aan de heilige Judocus. Tot 1989 was het dorp verdeeld tussen de gemeenten Maasbracht en Echt. Sinds een gemeentelijke herindeling in dat jaar hoort het dorp bij de gemeente Echt.

Sint Joost oud

Kloosterhof

De Kloosterhof, een Rijksmonument, gebouwd op de overblijfselen van het oorspronkelijke Caulietenklooster, is in 2014 grondig verbouwd en uitgebreid tot een zorgcentrum voor verstandelijk gehandicapten, het Thomashuis en de Herbergier, waar dementerende ouderen wonen. De kloosterkerk, waar tot 1748 nog de heilige Mis werd gelezen, is afgebroken evenals het kapelletje dat gewijd was aan St. Joost. Dit stond ongeveer op de plaats waar in 2002 de huidige Theresiakapel werd gebouwd, op de hoek van de Bosweg en de Caulietenstraat.


Schrevenhof

Schrevenhof ('s Gravenhof), gelegen aan de Schrevenhofsweg, is van oorsprong een leenhoeve uit de 13e eeuw en was in het bezit van de graven en later hertogen van Gelre. De huidige gebouwen van deze hoeve stammen uit de 17e tot de 19e eeuw.


Bevrijd maar verwoest

Op 20 en 21 januari 1945 raakte het dorp zwaar beschadigd tijdens de bevrijding door de Britse troepen gedurende Operatie Blackcock. Op 2 mei 2015 werd op de hoek van de Schrevenhofsweg en de Heerdstraat een monument onthuld ter nagedachtenis aan de 17 Britse militairen die bij deze verbitterde slag om het leven kwamen.


De kerk

De huidige kerk van St. Joost, gebouwd in mergel, stamt uit 1959. Voordien fungeerde het gemeenschapshuis aan de Caulietenstraat als kerk. In 2015 is op de plek van het voormalige gemeenschapshuis een volledig nieuw gemeenschapscentrum gebouwd, Het Patronaat.