Staat u op 9 oktober 2023 ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Echt-Susteren? En heeft u recht om te stemmen (kiesgerechtigd)? Dan ontvangt u een stempas waarmee u in Echt-Susteren kunt stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing. 

Weet u niet zeker of u mag stemmen bij deze verkiezingen? Kijk of u aan alle voorwaarden voldoet van de Rijksoverheid(externe link).

Staat u bij een andere gemeente ingeschreven op 9 oktober? Dan kunt u in die gemeente stemmen. U kunt ook een kiezerspas aanvragen bij die gemeente. Met een kiezerspas kunt u in heel Nederland stemmen.

Stempas

U krijgt uw stempas op 2 of 3 november 2023 in uw brievenbus. Met de stempas kunt u stemmen bij elk stembureau in de gemeente Echt-Susteren. Neem de stempas en uw identiteitsbewijs mee naar het stembureau. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn (tot 23 november 2018) op de dag van de verkiezing.

Hoe vraag ik een vervangende stempas aan?

Heeft u op 9 november 2023 nog geen stempas ontvangen, bent u deze verloren of is deze beschadigd? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. Dit kunt u zelf tot dinsdag 21 november 12.00 uur aanvragen bij het cluster verkiezingen (melden bij de receptie) in het gemeentehuis.

Vindt u uw 'oude' stempas terug, nadat u een nieuwe heeft aangevraagd? Dan kunt u daarmee niet meer stemmen. U kunt alleen met de nieuwe stempas uw stem uitbrengen.