Gewijzigde openingstijden in verband met de verkiezingen
Op maandag 15 maart is het gemeentehuis geopend van 09:00-13:00 uur. Op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart is het gemeentehuis gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis wel bereikbaar op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart van 09:00-17:00 uur. Het stembureau in het gemeentehuis is van maandag 15 maart tot en met woensdag 17 maart geopend van 07:30-21:00 uur. Kijk hier voor meer infomatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Verstopt riool

Kijk bij een verstopt riool goed waar de verstopping zit. Zit de verstopping in het particuliere gedeelte van de riolering? Dan schakelt u zelf een bedrijf in. U betaalt zelf de kosten. Zit de verstopping in het gemeentedeel van de riolering? Meld het direct bij de gemeente. Wij herstellen de verstopping. U betaalt niets, wanneer de verstopping niet wordt veroorzaakt door voorwerpen of stoffen die niet in het riool thuishoren.

Verhelpen van de verstopping

  • Kijk of u kunt achterhalen waar het riool verstopt is. De aansluiting van uw huisriool is te verdelen in een gemeentelijk en particulier gedeelte. Op de scheiding van de beide gedeeltes, (op de perceelsgrens) is in de meeste gevallen een ontstoppingsstuk of putje gemaakt. Weet u niet waar het ontstoppingsstuk of putje zit, dan kunt u in de meeste gevallen nadere informatie bij onze gemeente krijgen
  • Het gemeentelijk gedeelte loopt vanaf het hoofdriool tot aan het ontstoppingsstuk of putje bij de perceelsgrens, het particulier gedeelte loopt vanaf dit punt naar uw huis. Als uw huisriool verstopt is, moet u eerst zelf het ontstoppingsstuk of putje vrijgraven. Dan kunt u zien in welk gedeelte de verstopping zit. In sommige gevallen is er geen putje of ontstoppingsstuk en zult u de buis moeten doorboren om te zien waar de verstopping zich bevindt
  • Staat er geen water in het ontstoppingsstuk, putje of in de riolering ter hoogte van de eigendomsgrens? Dan zit de verstopping in het particulier gedeelte van de riolering. Het oplossen hiervan is uw eigen verantwoordelijkheid. U kunt hiervoor een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Als u zo'n bedrijf inschakelt, komen de kosten voor uw rekening. Dit geldt ook als u een gespecialiseerd bedrijf laat komen, zonder medeweten of toestemming van de gemeente en de verstopping blijkt op het gemeentelijk deel te zitten
  • Staat er wel water in het ontstoppingsstuk of putje? Dan zit de verstopping in het gemeentelijk gedeelte. In dit geval kunt u contact opnemen met de gemeente om het probleem op te lossen. U kunt uw vraag c.q. klacht melden via het algemene telefoonnummer 0475 478 478 (tijdens kantooruren). Buiten kantooruren en in het weekend kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06 22 19 82 82. De kosten voor het verhelpen van de verstopping komen voor rekening van de gemeente (mits deze niet is veroorzaakt door voorwerpen of stoffen die niet in de riolering thuis horen)

Is er op straat een put verstopt of blijft het water staan? Meld het ons online als het geen spoed is of telefonisch via 0475 478 478. Buiten openingstijden en in het weekend belt u met 06 22 19 82 82.