Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Voorkom overlast door ongedierte

10 juni 2021
Ratten infographic
Op verschillende plekken binnen de gemeente zorgen ratten en ander ongedierte voor overlast. Als grondeigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van ongedierte op uw eigen terrein. De kans dat ongedierte zich in de buurt van uw huis ophoudt is groter als er voedsel te vinden is. Als ongedierte niets eetbaars kan vinden heeft het geen reden om te blijven. Het is daarom belangrijk dat u uw omgeving zo onaantrekkelijk mogelijk maakt voor ongedierte.

Ongedierte bestrijden

Door de huidige wetgeving is giftig lokaas om ongedierte te bestrijden voor particulieren niet meer verkrijgbaar. Bestrijd ongedierte daarom door de omgeving rondom uw huis onaantrekkelijk te maken. Berg (dieren)voedsel op in gesloten voorraadbussen of tonnen. Gooi afval direct in een gesloten container en scheid etensresten in de groene GFT-afvalbak en zorg dat ongedierte er niet bij kan komen. Voorkom ook dat er gekookte etensresten in een mest- of composthoop komen. Dit trekt ongedierte aan. Rauwe groente en tuinafval kunnen wel in de mest- of composthoop.


Overlast melden

Heeft u overlast van ongedierte in uw buurt? Maak dan een melding via Fixi. Dit kan met de Fixi app op uw smartphone of hier. De gemeente laat dan een deskundige langskomen om samen met u het probleem in kaart te brengen.

Ratten infographic
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Echt-Susteren