Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Kinderopvangtoeslag bij sociaal-medische indicatie

Voorwaarden

Ouders met kinderen waarvoor kinderopvang op sociaal-medische gronden noodzakelijk is en die geen recht op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst hebben, kunnen ook gebruik maken van kinderopvang. Wanneer kinderopvang voor uw kind(eren) nodig is:

  • Als gevolg van lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke of psychische beperkingen van uzelf
  • Voor een goede en gezonde ontwikkeling van uw kind

dan komt u wellicht in aanmerking voor een tegemoetkoming voor kinderopvang.


Vergoeding

Ouders regelen zelf de kinderopvang en sluiten hiervoor een contract af met een kindercentrum. De rekeningen dient de ouder zelf te betalen en afhankelijk van het inkomen ontvangt u een tegemoetkoming van de gemeente.

Als u voldoet aan de voorwaarden voor kinderopvangtoeslag bij sociaal-medische indicatie dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente. Vul daarvoor onderstaand formulier in.

pdf Aanvraagformulier kinderopvangtoeslag sociaal-medische indicatie (PDF, 417.06 KB)
 

Stuur het formulier naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt