Gaat u naar onze gemeente verhuizen? Of verhuist u binnen onze gemeente? Dan kunt u uw verhuizing digitaal of schriftelijk doorgeven. U kunt ook een afspraak maken. Verhuist u vanuit het buitenland naar gemeente Echt-Susteren? Dan maakt u een afspraak.

Verhuist u vanuit het buitenland naar de gemeente Echt-Susteren? Maak dan een afspraak voor een eerste inschrijving of hervestiging

Verhuist u van Echt-Susteren naar een andere gemeente? Dan meldt u de verhuizing bij uw nieuwe gemeente. U wordt dan automatisch bij ons uitgeschreven.

U kunt zich pas uitschrijven op een adres als u op een nieuw adres staat ingeschreven. Heeft u geen vaste woon- of verblijfplaats? Neem dan contact op met de organisatie MOVEOO(externe link). MOVEOO heeft opvanglocaties, in onder andere Sittard en Roermond.

DigiD linkVerhuizing digitaal doorgeven

Afspraak maken

Wat u moet weten

Wie kan een verhuizing doorgeven?

  • Iedereen die 16 jaar of ouder is, kan zijn of haar verhuizing doorgeven.
  • Ouders, voogden of verzorgers geven de verhuizing voor hun minderjarige kinderen door. Vergeet het formulier ‘Toestemming verhuizing minderjarige’ niet in te vullen.
  • Curatoren geven de verhuizing door voor mensen die onder curatele zijn gesteld.
  • Ouders en hun meerderjarige kind(eren) mogen de verhuizing voor elkaar doorgeven. Ze moeten dan wel op hetzelfde adres wonen.
  • Echtgenoten of geregistreerde partners mogen de verhuizing voor elkaar doorgeven. Ze moeten dan wel op hetzelfde adres wonen.
  • Meerderjarigen mogen de verhuizing doorgeven voor personen die hen daarvoor gemachtigd hebben.

Wanneer moet u een verhuizing doorgeven?

  • Geef uw verhuizing binnen 5 dagen na de verhuisdatum door.

U kunt de verhuizing maximaal 4 weken vóór de verhuisdatum melden.

Welkomstpakket

Komt u vanuit een andere gemeente in onze gemeente wonen? Dan staat er een gratis welkomstpakket voor u klaar. U kunt het ophalen bij de receptie van het gemeentehuis of het VVV-kantoor in Echt(externe link). Hierin vindt u de gemeentegids(externe link) en gratis vuilniszakken voor het ophalen van plastic.

Schriftelijk melden

Print het formulier 'aangifte verhuizing' uit en vul het in

  • Stuur het formulier met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt

Aanvullende papieren

De gemeente kan om aanvullende papieren vragen. Denk aan een huur- of koopcontract of toestemming van de hoofdbewoner als u bij iemand gaat inwonen. De toestemming van de hoofdbewoner kunt u via onderstaande knop direct digitaal doorgeven.

Toestemming hoofdbewoner bij inwoning(externe link)

Geeft u dit liever door op papier? Gebruik het formulier voor toestemming van de hoofdbewoner:

Meenemen

Neem uw legitimatiebewijs (id-kaart, paspoort of rijbewijs) mee naar de afspraak.

Kosten

Het doorgeven van een verhuizing kost niets.